Grup MEF de Badalona

Grup de Treball d’Educació Física de Badalona

BADAJOC

Aquest curs 17-18 el grup de treball d’EF de Badalona realitza per 4t any un projecte inter-centres. Aquest projecte consisteix en fer jocs tradicinals i jocs cooperatius al Parc de Can Solei de Badalona.

Amb aquesta activitat es vol motivar a l’alumnat a conèixer diferents espais de Badalona, es treballa el contingut de jocs de l’àrea d’educació física i forma part d’un treball interdisciplinar (es treballen aspectes de coneixement del medi, matemàtiques i llengua).

Aquesta activitat està adreçada a l’alumnat de cicle mitjà de primària, concretament al curs de tercer.

Horari:

Les dates programades per dur a terme aquestes jornades són: 14, 15, 16, 17, 18 de maig del 2018.

La jornada es farà pel matí de 9’30 a 12 h.

Objectius:

 • Fomentar l’activitat física en un entorn diferent.
 • Participar activament en les activitats lúdiques esportives realitzades.
 • Impulsar una actitud favorable vers el joc, no solament com un mitjà sinó també com un fi en ell mateix.
 • Jugar pel plaer de jugar.
 • Fomentar l’interès i respecte per l’entorn.
 • Afavorir les relacions personals entre els altres alumnes d’altres escoles de la ciutat.

Horari:

 • 08:30- Preparació i delimitació de les estacions, cicuits, zona de rebuda ….
 • 09:30- Rebuda de les escoles i petita explicació de l’activitat
 • 10:00- Repartiment per estacions i circuits
 • 10:10- Inici de l’activitat, 10 minuts per estació, contant explicació inicial, temps de joc, hidratació i canvi d’estació.
 • 11:00- Descans per hidratar-se, anar al lavabo…
 • 11:15- Retorn a les estacions
 • 12:10- Finalització de l’activitat.
 • 12:15- Comiat, repartició dels diplomes i retorn a les escoles.
 • 12:30- Recollida de material

Estacions:

 1. Bitlles catalanes: Es posen 6 bitlles (3 devant 3 darrera) i des d’uns metres de distància es llencen 3 bitllots. S’ha d’intentar llençar totes les bitlles a terra menys 1.
 2. Paracaigudes: Es faran diferents jocs: girar ràpid i a poc a poc, girar i fer canvis de sentit, pujar i baixar el paracaigudes, pujar el paracaigudes i juntar-nos tots a sota fent un globus, joc dels noms (dir un nom d’algú i aquest haurà de ficar-se sota el paracaigudes i sortir pel forat del mig), joc dels colors (dir un color i qui estigui agafant aquell color canvia de lloc), fer un iglú o una caseta, joc del tauró (asseguts a terra a sota el paracaigudes hi ha un tauró que ens empassa cap a dins i ens convertim en taurons, també hi pot haver un socorrista que salvi per fora)…
 3. Esquis cooperatius: Fer desplaçaments amb els esquis. Podem anar en linia recta, de costat, cap enrera, fent ziga zaga…
 4. Petanca: Es llença la boleta petita (bolig) i després per torns, van llençant cadascú la seva bola, el més a prop del bolig possible.
 5. 3 en ratlla: Es posen 9 aros a terra en files de tres. Es fan 2 equips de 3 nens cadascun (amb pitrells). Primer un nen es posa dins d’un aro, després es posa un de l’altre equip, i així es van posant tots els membres de l’equip intentant fer una línea recta (3 en ratlla) tant horitzontal, vertical com diagonal. Si en el primer intent no ho aconsegueixen es va movent per torns un jugador de cada equip fins aconseguir-ho
 6. Xarranca: Es dibuixa a terra una xerranca. Per torns llencen una pedra al primer cuadrat, si cau a dins salten a peu coix pels cuadrats i amb dos peus als cuadrats dobles; al tornar cal recollir la pedra sense perdre l’equilibri. Si ho aconseguim podem llençar al segon cuadrat.
 7. Punteria amb  llaunes: Es posen unes llaunes apilades formant una piràmide. Des d’una distància llencen una pilota per torns fent punteria intentant llençar el màxim de llaunes possibles.
 8. El túnel: Es fan dues files. Cada fila té una pilota el de davant de tot. A la senyal es passaran la pilota cap enrera, l’un a l’altre, fins arribar a l’últim; aquest anirà al principi de la fila amb la pilota i tornarà a començar. Repetiran aquesta operació fins arribar a la línea de meta. La pilota la podem passar per sobre el cap, per sota les cames, pel costat…
 9. Matar conills: Tots contra tots, qui agafi la pilota la llença (sense moure’s del lloc) contra algú per matar-lo. A qui li toqui la pilota mor i haurà de seure al lloc on l’han matat. Si agafes la pilota a l’aire mor qui l’ha llençat. Si la pilota toca a terra abans de tocar algú, no mor ningú. Els morts es salven si agafen la pilota o si maten a qui li ha matat. Es jugarà amb 2 pilotes alhora.
 10. Mocador: Es fan dos equips i es numeren. El mestre es posa al mig dels dos equips amb un mocador a la mà i diu un número. El número dit surt i ha d’agafar el mocador i emportar-se’l al seu camp sense que el de l’atre equip l’atrapi. No s’eliminarà, sinó que es posarà un punt a l’equip guanyador.

Distribució de l’alumnat:

Cada escola dividirà els seus alumnes en 20 grups amb igual nombre d’alumnes cada grup. Cada grup tindrà assignat un color i un número. Els números aniran de 1 a 10, i els colors seran el groc i el vermell.

Els colors (groc i vermell) dividiran dos circuits iguals de 10 proves cadascun. I les proves estaran numerades del 1 al 10.

Els alumnes hauran de portar una samarreta del color del circuit que realitzaran: groc o vermell. I també hauran de portar penjada una targeta o etiqueta amb el número de grup, el qual també indicarà la prova per la que começaran.

Distribució dels mestres:

Cal que a cada una de les estacions hi hagi un mestre (en total 20). Un dels mestres del grup de treball s’encarregarà de coordinar tota la jornada.

Els mestres que no estiguin en cap prova s’encarregaran de vigilar les diferents zones i de controlar sobretot que cap nen/a es despisti en les rotacions.

Material necessari:

-4 jocs de bitlles catalanes

-2 paracaigudes

-12 parells d’esquis cooperatius

– 4 jocs de petanca

-20 llaunes o galledes de platja petites

– 10 pilotes de tenis

– 10 Pilotes polivalents

-2 mocadors

– 36 aros

Descàrregues:

Mapa amb la distribució de les proves:

Parc de Can Solei

Vídeo explicatiu:

Fotografies:

badajoc

badajoc2

badajoc3

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: